(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tříkrálový koláč (galette des rois)
Potřebné ingredience
10 dkg másla
10 dkg cukru moučka
10 dkg strouhaných mandlí
2 vejce
lžíce rumu
1x lístkové těsto
Postup přípravy
Máslo se utře s cukrem, přidají se mandle, vajíčka a rum.
Lístkové těsto se rozdělí na 2 části, vyválí se 2 pláty. Do kulaté formy na papír na pečení se položí jeden plát těsta a na něj nádivka. Potom se překryje druhým plátem a okraje těsta spojíme k sobě a zmáčkneme. Povrch koláče se může zrýhovat vidličkou a potřít trochou mléka nebo vajíčkem. Těsto propíchneme na několika místech, aby se v troubě moc nenafouklo. Peče se asi 40 minut na 220°C.
Podává se ještě trochu vlažné, výborné se šlehačkou.
Recept je originální z Francie, peče se právě na 3 krále, do nádivky se vkládá malá porcelánová soška. Kdo ji při jídle najde, ten je král....
Lístkové těsto se rozdělí na 2 části, vyválí se 2 pláty. Do kulaté formy na papír na pečení se položí jeden plát těsta a na něj nádivka. Potom se překryje druhým plátem a okraje těsta spojíme k sobě a zmáčkneme. Povrch koláče se může zrýhovat vidličkou a potřít trochou mléka nebo vajíčkem. Těsto propíchneme na několika místech, aby se v troubě moc nenafouklo. Peče se asi 40 minut na 220°C.
Podává se ještě trochu vlažné, výborné se šlehačkou.
Recept je originální z Francie, peče se právě na 3 krále, do nádivky se vkládá malá porcelánová soška. Kdo ji při jídle najde, ten je král....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé